Conservering & Invriezing
Onze tips voor het optimaal bewaren van verse truffels
Om optimaal van verse truffels te genieten, is het aan te raden om ze snel na aankoop te consumeren.
Dankzij onze twee wekelijkse leveringen zorgen we voor een optimale kwaliteit en versheid, zodat je ze thuis niet lang hoeft te bewaren.
Ze kunnen echter tot een week na aankoop worden bewaard, onder de volgende voorwaarden:
- Wikkel de truffels in absorberend papier (dat dagelijks vervangen moet worden).
- Plaats ze in een luchtdichte pot.
- Bewaar ze in de koelkast tussen 2°C en 5°C.
We raden aan om geen rijst te gebruiken om verse truffels in te bewaren, omdat dit de truffels uitdroogt en het aroma van de truffels absorbeert.
De truffels worden gewassen en geborsteld verkocht. We raden echter een laatste reiniging aan onder heel koud water met een paddenstoelenborstel. Droog ze daarna grondig met absorberend papier. Doe dit vlak voor het koken.
Verse zwarte truffels kunnen worden ingevroren.
Het is mogelijk om zwarte truffels in te vriezen, of het nu zomer, herfst of winter is, met behoud van hun smaak en aroma. Het is echter belangrijk om te weten dat invriezen niet aan te raden is voor de witte truffel uit Piëmonte, omdat deze dan bijna al zijn geur zou verliezen.
- Om hele truffels in te vriezen, zorg je ervoor dat ze grondig gereinigd zijn en verpak je ze in een diepvrieszakje, bij voorkeur vacuüm geseald voor een betere bewaring. Gebruik ze allemaal tegelijk bij het ontdooien.
- Als je liever voorgesneden truffels invriest, kun je ze in dunne plakjes of blokjes snijden. Leg de stukjes vervolgens op anti-aanbakpapier en vries ze in. Als ze bevroren zijn, doe je ze over in een luchtdichte pot en bewaar je ze in de vriezer. Op deze manier kun je ze het hele jaar door gebruiken als je ze nodig hebt, terwijl hun smaakkwaliteiten het best bewaard blijven.