Garnituur
Gratin dauphinois met truffel

Ingrediënten :
- 750g aardappelen
- 500mL melk
- 250mL crème fraîche
- 125g geraspte Gruyère
- 1 ei
- 1 zwarte truffel (winter, liefst)
- Boter, zout, peper
Bereiding :
- Snijd de geschilde aardappelen in dunne reepjes. Kruid met peper en zout.
- Klop in een kom het ei los, voeg de melk en room toe en breng op smaak.
- Leg in een gratinschotel een laag aardappelen, geraspte Gruyère, besprenkel met de vloeibare bereiding, bestrooi met dunne plakjes verse zwarte wintertruffel en herhaal verschillende keren. Werk af met de boter en Gruyère.
- Gaar in de oven op laag vuur.
Variant :
In plaats van zwarte truffel kun je ook carpaccio of gehakte zwarte zomertruffel , of zelfs schillen of gebroken zwarte wintertruffels
Moeilijheid :
Truffelaardappelpuree
Bereiding :
- Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water.
- Laat uitlekken en afkoelen.
- Pureer ze en meng de pulp met de room, truffelschillen en zwarte truffelolie.
- Maak de puree af en pas de kruiden aan.
- Serveer onmiddellijk als garnituur.
Ingrediënten :
Voor 2 personen :
- 2 aardappelen, bij voorkeur bintje
- 50mL zware crème fraîche
- 1 el. zwarte wintertruffelshillen
- 2 el. zwarte truffelolie
Variant :
U kunt de verse truffel vervangen door gehakte zwarte zomertruffel, pas de hoeveelheid aan volgens de gewenste smaak.
Moeilijheid :

Salade van witlof en truffel

Ingrediënten :
- 4 witlofjes
- 1 tl. mosterd
- 3 el. olie
- 1 el. azijn
- 1 tl. zwarte truffelolie
- 1 zwarte truffel
- Zout, peper en fleur de sel als finishing touch
Bereiding :
- Meng in een slakom de mosterd, zout, peper, olijfolie, azijn en zwarte truffelolie.
- Meng voorzichtig met de gehalveerde witlofblaadjes.
- Voeg dunne plakjes zwarte truffel toe, vers gesneden met een mandolin en een toefje fleur de sel. Onmiddellijk serveren.
Variant :
In plaats van zwarte truffel kun je ook carpaccio of gehakte zwarte zomertruffel , of zelfs schillen of gebroken zwarte wintertruffels
Moeilijheid :
Truffelaardappelsalade
Bereiding :
- Kook de gepofte aardappelen (met schil) in gezouten water met tijm en een teentje knoflook.
- Wanneer ze gaar maar nog stevig zijn, uitlekken, laten afkoelen, voorzichtig de schil verwijderen en in plakjes snijden.
- Meng in een slakom de mosterd, zout, peper, olijfolie, azijn en zwarte truffelolie.
- Meng voorzichtig met de aardappelen.
- Voeg dunne plakjes zwarte truffel toe, vers gesneden met een mandolin en een toefje fleur de sel. Onmiddellijk serveren.
Ingrediënten :
- 4 vaste aardappelen
- 1 tl. mosterd
- 3 el. olie
- 1 el. azijn
- 1 tl. zwarte truffelolie
- 1 zwarte truffel
- Zout, peper en fleur de sel als finishing touch

Variant :
In plaats van zwarte truffel kun je ook carpaccio of gehakte zwarte zomertruffel , of zelfs schillen of gebroken zwarte wintertruffels
Moeilijheid :