Vissen

Truffelgemarineerde zalm


Ingrediënten :

Voor 4 personen:

Bereiding :

  1. Meng voor de marinade het citroensap, de olijfolie, zout en peper.
  2. Verdeel de marinade met een kwastje over de borden. Snijd dunne plakjes zalm en schik ze op de met marinade bestreken borden.
  3. Snijd dunne plakjes verse truffel met een mandoline.
  4. Breng op smaak met zout en peper, schik dan de truffelreepjes op de zalm en besprenkel met de marinade.
  5. Dek af met plasticfolie en bewaar een paar uur in de koelkast voor het opdienen.

Variant :

U kunt de verse truffel vervangen door zwarte zomertruffelcarpaccio en voor extra smaak kunt u gebruiken een beetje white truffle oil

Moeilijkheid :

Ovengebakken forel met truffelboter


Bereiding :

  1. Maak de champignons schoon, snijd ze fijn en bak ze in een pan met een beetje boter en de gesnipperde sjalotten. Haal na 4 of 5 minuten van het vuur, zeef het sap en zet apart.
  2. Kook de champignons verder en voeg de gehakte truffel toe. Voeg de crème fraîche en eidooier toe en breng op smaak.
  3. Kruid de forel en vul hem met het mengsel, en sluit af.
  4. Leg de forel in een licht beboterde ovenschaal en giet de witte wijn erbij.
  5. Bak ongeveer 20 minuten op 180°C, halverwege één keer draaien.
  6. Smelt om te serveren een beetje truffelboter, voeg peterselie toe en giet over de forel. Serveer warm.

Ingrediënten :

Variant :

Je kunt de gehakte zwarte zomertruffel vervangen doorzwarte zomertruffelcarpaccio , of zelfs broken of black winter truffle peelings.

Moeilijkheid :


Kabeljauw met truffel en kruidenkorst


Ingrediënten :

  • 4 kabeljauwsteaks, 150g elk
  • 1 zwarte truffe (ongeveer 40g)
  • 50g fijn paneermeel
  • 2 el. gehakte verse peterselie
  • 2 el. zachte boter
  • 1 citroen
  • 2 el. olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding :

  1. Meng in een kom de broodkruimels, peterselie, zachte boter, wat van de geraspte truffel en een snufje zout en peper. Meng goed tot een zanderige textuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kabeljauwsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid licht met zout en peper. Verdeel het broodkruimmengsel over elke pavé en druk aan zodat het goed vastkleeft.
  3. Besprenkel met olijfolie en plaats 15-20 minuten in de oven, tot de vis gaar is en de korst goudkleurig.
  4. Rasp de overgebleven truffel vlak voor het serveren over de vis. Serveer met selderijpuree of gebakken groene groenten.

Variant :

Om de truffelsmaak nog meer te versterken, kun je de boter vervangen door truffelboter.

Moeilijkheid :

Gepocheerde zeebaars met truffelbouillon en knapperige groenten


Bereiding :

  1. Blancheer de wortelen, groene bonen en peultjes 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en dompel onder in ijswater om hun knapperigheid en kleur te behouden.
  2. Breng de groentebouillon in een grote pan aan de kook. Leg de visfilets voorzichtig in de bouillon en pocheer op laag vuur gedurende 5 minuten, afhankelijk van de dikte.
  3. Verdeel de knapperige groenten over de soepborden. Schik er een visfilet op. Besprenkel met truffelolie en rasp wat van de zwarte truffel op elk bord.
  4. Giet een lepel hete bouillon op elk bord om de smaken te versterken. Garneer met enkele dunne plakjes truffel mandoline.

Ingrediënten :

  • 4 zeebaarsfilets​
  • 1 zwarte truffe (ongeveer 40g)
  • 1L groentebouillon
  • 200g wortelen, in staafjes gesneden
  • 150g sperziebonen
  • 150g peultjes
  • 2 el. zwarte truffelolie
  • Zout, peper

Variant :

Als u geen verse truffels hebt, kunt u ze vervangen doorzwarte zomertruffelcarpaccio.

Moeilijkheid :