Vissen
Truffelgemarineerde zalm

Ingrediënten :
Voor 4 personen:
- 500g zalmfilet
- 1 zwarte truffe (ongeveer 50g)
- 6 el. olijfolie
- 1 lemon juice
- Zout, peper
Bereiding :
- Meng voor de marinade het citroensap, de olijfolie, zout en peper.
- Verdeel de marinade met een kwastje over de borden. Snijd dunne plakjes zalm en schik ze op de met marinade bestreken borden.
- Snijd dunne plakjes verse truffel met een mandoline.
- Breng op smaak met zout en peper, schik dan de truffelreepjes op de zalm en besprenkel met de marinade.
- Dek af met plasticfolie en bewaar een paar uur in de koelkast voor het opdienen.
Variant :
U kunt de verse truffel vervangen door zwarte zomertruffelcarpaccio en voor extra smaak kunt u gebruiken een beetje white truffle oil.
Moeilijkheid :
Ovengebakken forel met truffelboter
Bereiding :
- Maak de champignons schoon, snijd ze fijn en bak ze in een pan met een beetje boter en de gesnipperde sjalotten. Haal na 4 of 5 minuten van het vuur, zeef het sap en zet apart.
- Kook de champignons verder en voeg de gehakte truffel toe. Voeg de crème fraîche en eidooier toe en breng op smaak.
- Kruid de forel en vul hem met het mengsel, en sluit af.
- Leg de forel in een licht beboterde ovenschaal en giet de witte wijn erbij.
- Bak ongeveer 20 minuten op 180°C, halverwege één keer draaien.
- Smelt om te serveren een beetje truffelboter, voeg peterselie toe en giet over de forel. Serveer warm.
Ingrediënten :
- 4 forellen, 250g elk
- 300g champignons de paris
- 30g sjalotten
- 1 glas witte wijn
- Peterselie
- 2 el. crème fraîche
- 100g boter
- 75g truffelboter
- 80g gehakte zwarte zomertruffel
- 1 eierdooier
- Zout, peper

Variant :
Je kunt de gehakte zwarte zomertruffel vervangen doorzwarte zomertruffelcarpaccio , of zelfs broken of black winter truffle peelings.
Moeilijkheid :
Kabeljauw met truffel en kruidenkorst

Ingrediënten :
- 4 kabeljauwsteaks, 150g elk
- 1 zwarte truffe (ongeveer 40g)
- 50g fijn paneermeel
- 2 el. gehakte verse peterselie
- 2 el. zachte boter
- 1 citroen
- 2 el. olijfolie
- Zout, peper
Bereiding :
- Meng in een kom de broodkruimels, peterselie, zachte boter, wat van de geraspte truffel en een snufje zout en peper. Meng goed tot een zanderige textuur.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de kabeljauwsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid licht met zout en peper. Verdeel het broodkruimmengsel over elke pavé en druk aan zodat het goed vastkleeft.
- Besprenkel met olijfolie en plaats 15-20 minuten in de oven, tot de vis gaar is en de korst goudkleurig.
- Rasp de overgebleven truffel vlak voor het serveren over de vis. Serveer met selderijpuree of gebakken groene groenten.
Variant :
Om de truffelsmaak nog meer te versterken, kun je de boter vervangen door truffelboter.
Moeilijkheid :
Gepocheerde zeebaars met truffelbouillon en knapperige groenten
Bereiding :
- Blancheer de wortelen, groene bonen en peultjes 2 minuten in kokend gezouten water. Giet af en dompel onder in ijswater om hun knapperigheid en kleur te behouden.
- Breng de groentebouillon in een grote pan aan de kook. Leg de visfilets voorzichtig in de bouillon en pocheer op laag vuur gedurende 5 minuten, afhankelijk van de dikte.
- Verdeel de knapperige groenten over de soepborden. Schik er een visfilet op. Besprenkel met truffelolie en rasp wat van de zwarte truffel op elk bord.
- Giet een lepel hete bouillon op elk bord om de smaken te versterken. Garneer met enkele dunne plakjes truffel mandoline.
Ingrediënten :
- 4 zeebaarsfilets
- 1 zwarte truffe (ongeveer 40g)
- 1L groentebouillon
- 200g wortelen, in staafjes gesneden
- 150g sperziebonen
- 150g peultjes
- 2 el. zwarte truffelolie
- Zout, peper

Variant :
Als u geen verse truffels hebt, kunt u ze vervangen doorzwarte zomertruffelcarpaccio.
Moeilijkheid :